top of page

Aanbod voor

kinderen

Zie hieronder wat ik heb ontwikkeld en reeds uitgevoerd voor kinderen,

neem contact op voor meer informatie en tarieven.

​

Op buitenschoolse opvang werk ik via de organisatie Walk A Plank en bied via hen o.a. 'Yogajemee?', 'Dans de wereld rond', 'Stadsnatuur ontdekken' en 'Een hapje natuur'. Zij hebben heel veel leuke docenten in hun pool die de kinderen muzikale, dansante of natuurervaringen bieden!

plantenverhalen-workshops

​

brandnetelavonturen

beleef de bijzondere brandnetel door hem te proeven, touw te leren twijnen van de vezels, die je zelf uit de steel leert halen en hoor welke verhalen er allemaal zijn over de netel, uit verschillende werelddelen! Wist je dat deze prikkelige plant de mens achtervolgt? Wie leven er allemaal van de brandnetel? Hoe herken je iemand die alleen maar brandnetels eet? Van het brandneteltouw kan je een armband of sleutelhanger maken. 

Duur kan variëren van 30 a 75 minuten, afhankelijk of het buiten, of als inloopworkshop wordt geboden.

                                                            

​

vlierverhalen

Een workshop over een hele bijzondere plant: is het een boom of een struik? Heb je de bloemen wel eens geroken? We kijken eens goed, gebruiken al onze zintuigen om deze plant beter te leren kennen en gaan tot slot iets moois maken met het hout: je gaat naar huis met een natuurlijke armband, ketting of een mooi versierd blaaspijpje of... een vlierefluit!

Annet vertelt natuurlijk tussendoor mooie verhalen over de vlier: hoe hij het geheim van de koning verklapte, over de feeën die erin wonen, bekijk hier een voorbeeld.

​

​

Brandnetels_Zuiderpark.jpeg

  Foto: Remco Zwinkels 

nog meer workshops!
​

paardenbloemexcursie

(half maart tot half mei het makkelijkst ivm. bloeitijd) 
We gaan naar buiten de paardenbloemen bekijken. Met vergrootglas op zak verschillen bekijken, komen we misschien ook insecten tegen?

> evt. (afhankelijk van locatie) plukken om zelf limo te maken

Weer binnen leest Annet een verhaal voor over de paardenbloem, er komen ook heel veel beestjes in voor. Zo leren we o.a. de kniptor, het bladhaantje en de paardenbloembij kennen. Maar... het is een verhaal zonder plaatjes: de kinderen mogen een tekening erbij maken.  Hoe stellen zij zich al deze beestjes voor? Tot slot komen ze tevoorschijn kriebelen. 

Met paardenbloemenlimo, aanpassingen/kortere versie mogelijk

​

de taal der bloemen

(of bomen)

kaarten maken met een boodschap
Gedroogde bloemen-kaarten maken : wat betekent de bloem? Bij het 'vergeet-me-nietje weten we dat misschien wel, en de roos? maar wist je dat elke kleur weer een andere boodschap overbrengt? Er valt heel veel te ontdekken over de bloemsymboliek. Je kunt zo berichten sturen zonder woorden op te schrijven.  

Een voor een halen we de gedroogde bloemen (of bladeren) uit een dik boek en ontdekken we wat over de plant. (symboliek en biologie: waar groeit hij, wanneer bloeit hij etc) Van bladeren kunnen we afdrukken maken of frottagetechniek gebruikenwaardoor de nerven goed zichtbaar worden. Zo krijgen we prachtige én leerzame kaarten! Voor wie is de jouwe?

mini art masterclass (mam)

multidisciplinaire, creatieve workshops 

yoga-dans, schilderen en verhaal

​

Data op aanvraag

​

Een inspirerende les waarbij kinderen handvatten worden geboden om zich via verschillende kunstdisciplines uit te drukken. Wij bieden onder andere de thema's multiculturaliteit en identiteit via de programma's 'De Reizigers' en 'Marakoesje' en natuur en planten via 'De Wensboom' en 'Het Regenwoud'. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op locatie te boeken bv. op school of BSO, kinderfeestje of op aanvraag regelen wij een mooie plek!  

​

Samenwerking van schilderes Júlia dos Santos Baptista en Annet Breure 

Prijs afhankelijk van aantal kinderen en locatie 

www.miniartmasterclass.com

​

Screenshot 2022-10-26 at 21.36.57.png

het oog in het bos

Vertelvoorstelling ~30 min.

voor kinderen van 4 t/m 8 jaar

​

Met het oog van het bos kunnen we in alle bossen over de hele wereld kijken. Er gebeurt heel veel in die bossen en we komen er mooie verhalen tegen. Kijk, luister en klap je mee?  We komen in een onbewoond bos waar de koppige Kiri-boom groeit met zijn wortels die reiken tot diep in de aarde waar de draak slaapt. In het Amazone regenwoud groeit een prachtige lelie in het water: hoe kwam die daar terecht? Arací woont er ook, zij is nergens bang voor: ze klimt in de allerhoogste bomen die er zijn, en dan....

 Ten slotte belanden we in een bos van heel lang geleden, een oerbos. Daar wonen twee kinderen, op een dag maken ze zo'n erge ruzie, want één van de twee is wel érg eigenwijs! Het lijkt niet meer goed te komen... maar dan speelt de bosaardbei net op tijd een belangrijke rol!

​

De drie traditionele verhalen vanuit verschillende culturen laten zien dat het bos wereldwijd belangrijk is. Voor het leven van de mens en dus ook voor onze vertelcultuur. 

Annet speelt een aantal instrumenten zelf, ook mogelijk met uitgebreidere muzikale begeleiding door Krystell Statie.

Bekijk hier een video impressie (trailer).

​

Bij jou op locatie te boeken, evt. in combinatie met een workshop naderhand waarin de kinderen een bos maken en hun eigen verhaal erin kunnen laten afspelen

​

Oorspronkelijk ontwikkeld voor het randprogramma van Museum 't Valkhof Nijmegen bij 'Red het bos!', inmiddels op diverse locaties opgevoerd zoals verteltheater Silvester: Leiden, Bibliotheken in Den Haag, Leidschendam, Alphen aan den Rijn, verteltheater 't Bruggehuisje, op PiKa festival en bij KIEM Lokaal. 

onder de bloempot

Vertelvoorstelling ~30 min.

Voor kinderen 2-6 jr.

​

Met Annet Breure als verteller en danser

en Elena Riedel op o.a. bansuri-fluit en ukulele

​

Dit verhaal speelt zich af in de herfst. Een blaadje hoog in de boom denkt 'hoe doe ik dat eigenlijk: vallen?' Dat heeft het namelijk nog nooit eerder gedaan! Eindelijk beneden waggelt een eend zo over het blaadje heen. De eend laat de blaadjes kraken en er ontstaat een lied waar iedereen aan mee kan doen. Ondertussen is de slak op zoek naar een rustige plek voor zijn winterslaap, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk...

Uit-ein-de-lijk lukt het, en de eigenwijze eend? Die wilt niet slapen en nodigt de kinderen uit voor een feestelijke einddans terwijl de blaadjes als confetti uit de lucht komen vallen!

​

De beleving van de herfst vanuit verschillende perspectieven: natuurbeleving en kennismaking met meerdere kunstdisciplines, expressie in muziek, dans en verhaal.

​

Deze vertelling kan desgewenst gevolgd worden door natuurlijke (herfsttinten) okerschmink en/of een workshop bladafdruk maken , zie dit document voor meer info. 

​

Geschikt voor op KDV's, kleuterfeestjes e.d.

De premiere was 29 okt 2023 in Teatro Munganga, Amsterdam, sindsdien ook uitgevoerd op Kinderdagverblijf SamSam Amsterdam, Bibliotheek Rijn en Venen 'Zin in Zondag' , Bibliotheek Den Haag Voorleespret XL en voor de kleuters van school De Bloeiwijzer Amstelveen.

​

Onder_de_Bloempot3.jpeg
Verhalensafari.jpg

verhalenpad

​

De kinderen lopen langs een fantasievol bewijzerde route met prikkelende vragen en komen onderweg verschillende vertellers tegen. De vertellers nemen de kinderen mee in verhalen over de de wezens in het groen, natuurverhalen of een thema in overleg. Avontuurlijk, afwisselend en magisch!

Dit is een geschikt evenement als u veel kinderen wilt kunnen bereiken.

Door de samenwerking met andere vertellers en een producent kunnen we binnen relatief korte tijd -afhankelijk van de locatie- 150 a 200 kinderen deze magische ervaring bieden.

​

Samenwerking met o.a. Pauline van der Bilt (producent), en verteller Will'o the Wisperer. 

Het meest indrukwekkend is om live echte vertellers tegen te komen, maar hier is digitaal een voorbeeldverhaal.

​

Een goedkopere versie met beperkt bereik (geschikt voor 1 klas/kleinere groep tegelijk) is met 1 verteller op pad:

 

verhalensafari

De kinderen worden uitgenodigd een kaartje te trekken en de plant die erop afgebeeld staat te zoeken: op de achterkant staat ook nog een vraag, zo leren we planten herkennen en bij elk is een verhaal te ontdekken. Bij elke plant is een stempel te verdienen. 

natuurbeleving, taalontwikkeling, geschiedenis en cultuur

​

Mogelijke thema's:

mythologische planten (verhalen uit de klassieke oudheid), keltische vertellingen, bijzondere bomen, plantenverhalen uit Japan, eetbare wilde planten en hun verhalen, (planten in de berm/het park/op maat voor de  locatie) 

flora fantastica
 

interpretatie van erfgoed, storytelling door de kinderen in woord en beeld: een viering van de verbeelding

 

Creatieve workshops


Thema's: geschiedenis, kunst, taalontwikkeling, natuur

Uit te voeren op locatie of in een museum voor de complete kunstenaarservaring!

Te boeken per module of als serie, met- of zonder tentoonstelling

​

Samen met de kinderen kijken we naar oude platen waar bijzondere planten op afgebeeld staan: wat zien ze? wat gebeurt er? Wat kunnen we allemaal ontdekken? Samen bedenken we een verhaal, vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag,: ze borduren voort met hun eigen interpretatie op het centrale deel en ze krijgen podium om zelf stem te geven aan hun associaties en verhalen: ze mogen eigenwijs zijn!

 We hebben verschillende modules ontwikkeld waarin technieken als collage, werken in 3D, afdrukken maken met planten, een gezamenlijk boek, kijkdoos of groot doek maken mogelijkheden zijn. We werken met beelden vanuit de Koninklijke Bibliotheek, bijvoorbeeld 'de palmboom en de eenhoorn',  Embassy of the Free Mind, bv. de miniaturen van Hildegarde von Bingen,  of Cobra Museum, bv. 'De parade begint' van Julian Schnabel. Vraag de volledige modulebeschrijving op en kies je favoriet!

 (via plantenverhalen@gmail.com)

​

Eerder uitgevoerd in bibliotheken Den Haag en Alphen aan den Rijn en musea Cobra Amstelveen en Embassy of the Free Mind, Amsterdam

​

Beluister hier een voorbeeldfragment van de kinderen die meededen zomer 2023:

​

​
 

00:00 / 03:10
IMG_2519.JPG
Kinderworkshop OnzeTuin_wortels.jpeg

dans een verhaal 'onze tuin' 

​

De kinderen worden meegenomen de (denkbeeldige) moestuin in. We bewegen op de muziek 'Meie Aed' ('onze tuin') van componist Arvo Part en andere kinderklassiekers. Van zaadje tot boom, van paadjes leggen tot een vijver graven. Er is van alles te beleven in de tuin, we bewegen door elk seizoen. Een fantasievolle les, met ruimte voor verhaal en interpretaties, vorm en vrijheid voor de kinderen.

 

~45 min.

Geschikt voor 4 t/m 7 jaar.

​

 'een hapje natuur'

wildplukken voor kinderen. struinen door het groen, zelf oogsten, koken en proeven

​

Stadsnatuur ontdekken: 

niet alleen planten maar ook de beestjes die op ze leven bekijken, botanisch stoepkrijten, nieuwe woorden leren die in de natuur voorkomen, zoekkaart leren gebruiken en een bomentikspel: een veelzijdige, dynamische les waarin ruimte voor de interesse van de kinderen is. 

​

Ik bied bovenstaande programma's op BSO's uitsluitend via Walk A Plank

​

dans + eetbare wilde plantenworkshop 

Basisschoolleeftijd

Diverse thema's, ~90 minuten

​

bv. tijdreizen

We reizen door de tijd met verhalen en beweging op oude muziek. Hoe klonk en smaakte de wereld vroeger? In de prehistorie? Bij de oude Grieken? Bij de Kelten? en in de Middeleeuwen? Je uitleven in de dans en daarna inleven in een pakkend verhaal over planten waar we vervolgens echt iets mee maken en kunnen proeven! Een veelzijdige les die beklijft door de multidisciplinaire aanpak.

 

 motoriek, leren over de geschiedenis, taalontwikkeling, leren over wilde eetbare planten, zelf koken en proeven

​

image1-30.jpeg
PHOTO-2021-09-24-18-16-07.jpg

dans de wereld rond


Wat heb je nodig om een dansreis te maken? Jouw lijf! Alle lichaamsdelen komen in beweging. Op muziek vanuit verschillende continenten swingen we de wereld rond.

​

yogajemee? 

fantasievolle kinderyoga


Ik bied dit programma op BSO's uitsluitend via Walk A Plank

​

Neem gerust contact op voor meer informatie, bespreken van een workshop op maat en tarieven

bottom of page